Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş. (ERCB), Türkiye’nin en önemli askeri projelerinden biri olan Muğla Marmaris’teki Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı genişletme projesinde kritik bir rol üstlendi. Şirket, proje kapsamında çelik kazık boru üretimi için sözleşme imzaladı.
Aksaz Deniz Üssü, TCG Anadolu, yapımı planlanan milli uçak gemisi MUGEM ve TCG Pirireis gibi yeni nesil deniz platformlarının konuşlanabileceği şekilde genişletiliyor. Proje kapsamında ayrıca dünyanın sınıfında en büyüğü olan 3.000 tonluk denizaltı havuzu da yer alıyor.
Sözleşmeye göre Erciyas Çelik Boru, toplam yaklaşık 8 milyon dolar tutarında iş üstlenirken, her biri 60 metre uzunluğunda 210 adet olmak üzere toplam 12.600 metre kaplamalı çelik kazık boru üretecek. Üretilecek boruların sevkiyatının 2026 yılının üçüncü çeyreğinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.