Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ECB Yetkililerine Göre Bitcoin, ETF Ticaretine Rağmen Değersiz

Avrupa Merkez Bankası yetkilileri, Bitcoin'in küresel merkezi olmayan bir para birimi olarak başarısız olduğunu savunmayı sürdürüyor.
ECB Yetkililerine Göre Bitcoin, ETF Ticaretine Rağmen Değersiz
HABER GİRİŞ

Avrupa Merkez Bankası danışmanları Bitcoin’e yönelik eleştirisel yaklaşımını sürdürüyor. Uzmanlar Bitcoin’in spot ETF onaylarına rağmen, küresel bir merkezi olmayan kripto para birimi haline gelmeyi başaramadığını ve bunun yerine dolandırıcılık ve manipülasyonun kurbanı olduğunu belirtti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ocak ayında spot Bitcoin borsada işlem gören fonlara onay vermesini “çıplak imparatorun yeni kıyafetleri” olarak tanımlayan ECB yetkilileri, Bitcoin’in bir ödeme aracı ya da yatırım olarak uygun olmadığını savundu.

ECB, kripto para yatırımcıları için ETF onaylarının Bitcoin’in güvenli olduğunun bir onayı olarak görüldüğünü ve ardından gelen fiyat artışının zaferinin kanıtı olduğunu öne sürüyor. Bankanın yetkilileri Bitcoin’in gerçeğe uygun değerinin sıfır olduğu yönündeki görüşlerini öne sürerek her iki iddiaya da katılmadıklarını söyledi.

Ayrıca, Bitcoin için başka bir yükseliş ve düşüş döngüsünün “korkunç bir perspektif” olduğunu ve ikincil hasarın “muazzam” olacağını savundular. Yazarlar, Bitcoin işlemlerinin hala “uygunsuz, yavaş ve maliyetli” olduğunu savundu ve karanlık ağdaki suç faaliyetleri dışında ödemeler için neredeyse hiç kullanılmadığını ekledi.

ECB yetkililerinin diğer eleştirileri arasında Bitcoin’in nakit akışı yaratmaması nedeniyle yatırım olarak uygun olmaması, emtia gibi verimli kullanılamaması ve toplumsal fayda sağlamaması yer aldı.

GCM Yatırım Banner

Kripto para birimi bu yılın başından beri ETF onayları ile yükselişini sürdürdü ve 50.000 doların üzerine çıktı. BTC yazım itibarıyla 51.200 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.