
Avrupa Merkez Bankası (ECB), 16-17 Nisan toplantısına ilişkin tutanaklarını yayımladı. Son toplantısında üç temel faiz oranını da 25 baz puan düşüren ECB, gelen verilerin dezenflasyon sürecinin iyi bir şekilde yolunda gittiğini doğruladığını aktardı.
Mart ayında hem manşet hem de çekirdek enflasyon beklendiği gibi gelirken ECB, enflasyonun yılın kalanında yüzde 2’lik hedefe yakın seyredeceğini öngördü.
Üyeler, ileriye bakıldığında, her toplantıda tam opsiyonelliğe sahip veriye dayalı bir yaklaşımın sürdürülmesinin, yüksek belirsizlik göz önünde bulundurulduğunda her zamankinden daha fazla haklı olduğunu vurguladılar.
“Dikkatli bir yaklaşım ve fiyat istikrarına sıkı bir bağlılık sürdürmek, şimdiye kadar elde edilen başarıya katkıda bulunmuş ve enflasyon, benzeri görülmemiş zorluklara rağmen tekrar rayına oturmuştur. Ancak Yönetim Kurulu’nun gerektiğinde hızlı tepki vermeye hazır olması gerektiği için mevcut ortamda çeviklik gerekebilir” ifadeleri kullanıldı.