Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ECB Bankalardan Likidite Verilerini Haftalık Talep Edecek

Avrupa Merkez Bankası denetim şefi Andrea Enria, bankalardan daha sık veri talep edileceğini belirtti. Ayrıntılar geliyor...
ECB Bankalardan Likidite Verilerini Haftalık Talep Edecek
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Avrupa Merkez Bankası (ECB) denetim şefi Andrea Enria, ECB’nin faiz oranları yükselirken olası şokları önleme yeteneklerini daha sık kontrol edebilmek için bankalardan Eylül ayından itibaren haftalık likidite verilerini sağlamalarını isteyeceğini söyledi.

Enria, Avrupa bankalarının eskisinden daha güçlü olduğunu ancak Ukrayna savaşı, yüksek enflasyon ve hızla yükselen faiz oranları nedeniyle finansal piyasaların hala hassas bir aşamada olduğunu belirtti.

Tüm bu faktörlerin likidite ve fonlama risklerini artırabileceğini söyleyen Enria, ECB’nin devam eden stres testlerinde ve diğer denetleme süreçlerinde buna çok odaklanacağını da sözlerine ekledi.

Enria, “Likidite gelişmelerini daha iyi izlememizi sağlayacak daha taze verilere sahip olmak için Eylül ayından itibaren bankalara haftalık bazda bilgi talebi göndermeye karar verdik” açıklamasını yaptı.

Halihazırda bankaların ECB’ye aylık olarak likidite bilgileri sağlamaları gerekiyor. Banka stres testlerinin sonuçları önümüzdeki birkaç gün içinde açıklanacak ve Enria, bunların Avrupalı ​​borç verenlerin daha güçlü bir temel, daha yüksek sermaye seviyeleri ve daha sağlam ve güvenilir varlıklarla potansiyel bir mali krizle yüzleşebileceğini göstereceklerini söyledi.

GCM Yatırım Banner

İtalya’da UniCredit (CRDI.MI) ve Intesa Sanpaolo (ISP.MI) dışında üçüncü bir büyük bankacılık grubuna ihtiyaç olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Enria, diğer Avrupa üye devletlerinde olduğu gibi daha fazla konsolidasyon payı olduğunu belirtti.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.