Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ECB: AB’deki Kripto Bankacılığı Düzenlemelerinde Tutarsızlık Var

Avrupa Merkez Bankası, bölgedeki kripto bankacılığı düzenlemelerinde tutarsız durumlar olduğunu bildirdi.
ECB: AB’deki Kripto Bankacılığı Düzenlemelerinde Tutarsızlık Var
HABER GİRİŞ

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından yayınlanan yıllık rapora göre bölgedeki kripto yasalarının farklılığı göz önüne alındığında tutarsızlıklar bulunuyor. ECB, Euro bölgesi bankalarının kripto lisansı taleplerinin daha tutarlı hale getirilmesi gerektiğini bildirdi.

Teknoloji odaklı bankalardan son dönemde artan bir lisans talebi söz konusu. ECB ise sistem üzerindeki kontrolünü artırmak istiyor. ECB raporunda, “Kripto varlıkları yöneten ulusal çerçeveler oldukça önemli farklılıklar gösteriyor. ECB, kripto varlıkları içeren lisanslama taleplerinin değerlendirmesini uyumlu hale getirmek için adımlar atıyor.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Merkez Bankası, kripto güdümlü bankalar için çoğu başvurunun ulusal yasalar kapsamındaki gereklilikler nedeniyle Almanya’dan geldiğini ve birinin Lüksemburg’dan geldiğini açıkladı.

Almanya’daki BaFin gibi ulusal denetçiler, sınırları içinde bulunan daha küçük bankaları izlemekle sorumluyken, bir lisans verip vermeme veya geri alma konusunda nihai karar ECB’nin elinde bulunuyor.

ECB, Şubat ayında bankalara, Bitcoin gibi desteklenmeyen kripto varlıklarını tutmaktan caydırabilecek yeni ve zorlu sermaye standartlarını takip etmelerini iletmişti. Son dönemde kripto ekosisteminde yaşanan pek çok olay, daha fazla düzenleme çağrısını beraberinde getirdi.

GCM Yatırım Banner

Terra ekosisteminin çöküşü ve kripto para borsası FTX’in iflası, hükümetlerin odağını daha fazla buraya çevirmesine neden oldu.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.