Amerikalı kahve zinciri markası, Türkiye’de ilk şubesini 2003 yılında İstanbul’da Bağdat Caddesi’ne açan Starbucks, fiyatları güncelledi. Starbucks Türkiye’deki ürünlerine ortalama yüzde 20 oranında zam yaparken, bazı ürünlere yapılan zam yüzde 20’yi de geçti.
Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre Starbucks’ın zam kararı ile küçük boy filtre kahvenin fiyatı 32 liradan 39 liraya çıktı. Orta boy filtre kahvenin fiyatı ise 36 liradan 44 liraya, büyük boy ise 41 liradan 49 liraya yükseldi.
Americano’nun küçük boy fiyatı 42 liraya, orta boyu 47 liraya ve büyük boyu ise 53 liraya çıktı. Mocha’nın küçük boy fiyatı 62 liraya, büyük boy fiyatı ise 79 liraya yükseldi.
Ayrıca Starbucks’ı mönüsünde yer alan soğuk içeceklerde zamlandı. Berry Hibiscus Refresha ve Cool Lime Refresha küçük boyu 62 lira, orta boyu 69 lira, büyük boyu da 76 lira oldu.
Bunun yanında Iced Latte’nin küçük boy fiyatı 48 liraya, büyük boy fiyatı ise 61 liraya yükseldi. Iced White Chocolate Mocha’nın küçük boyu 63 TL, orta boyu 72 lira ve büyük boyu ise 80 TL oldu.