Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Dolarda Orta Doğu Etkisi: Yeni Rekor Geldi!

İsrail ile İran hattındaki artan gerilim dolar/TL’de yeni rekor seviyeyi beraberinde getirdi. Ayrıntılar haberde…
Dolarda Orta Doğu Etkisi: Yeni Rekor Geldi!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Küresel piyasalar son günlerde Orta Doğu’da İsrail ile İran arasındaki artan gerilimi yakından takip etmeye başladı. Karşılıklı saldırılar sonrası dolar artışa geçti. Dolar/TL saldırı haberlerinin gelmesi ile beraber 33 TL’nin üstünü test etti ve yeni rekor seviyesini kaydetti.

Dolar kuru yazım itibarıyla 32.59 TL seviyesinde bulunuyor. Haftalık bazda artış yüzde 1’e yaklaşmış durumda. Artan gerilim ile euro da yükseldi ve 35.39 TL’yi test etti. Euro yazım itibarıyla 34.77 TL seviyesinde bulunuyor.

Dolar/TL fiyat grafiği
Kaynak: Paratic Piyasalar

Doların diğer para birimleri karşısındaki değerini ölçen ABD Dolar Endeksi (DXY) saldırı haberlerinin ardından yeniden 106 puanın üzerine çıktı. İsrail’in İran’a saldırdığı yönünde haberlerin çatışmaların Ortadoğu’ya yayıldığı endişelerini kuvvetlendirmesinin ardından Asya borsaları ve tahvil getirilerinde sert düşüşler görüldü.

Global piyasalarda Federal Rezerv’in enflasyondaki yapışkanlık nedeniyle faiz indirimlerine daha geç başlayacağına dair açıklamalar doları diğer para birimleri karşısında destekliyor.

Bu haftanın başında FED Başkanı Jerome Powell, gelen son verilere atıfta bulunarak, faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutulabileceğinin sinyalini verdi.

GCM Yatırım Banner

Yurt içinde ise Merkez Bankası’nın faiz politikasında nasıl bir yol izleyeceği ve açıklanması beklenen tasarruf tedbirlerinin döviz piyasası üzerinde etkili olabileceği belirtiliyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.