Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Dolar Sakinliğini Bozdu! Euro ile Sterlinin Rekor Serisine Katıldı

Döviz piyasasındaki yükseliş sürüyor. Haftaya hareketli başlayan dolar kuru, bugün diğer dövizlere katılarak rekor tazeledi.
Dolar Sakinliğini Bozdu! Euro ile Sterlinin Rekor Serisine Katıldı
HABER GİRİŞ

Dolar, bugün sonunda Euro ve sterlindeki rekor serisine katıldı. Ağustos başında gördüğü 34,09 seviyesinin ardından bu eşiği kıramayan dolar, bugün sert yükseldi. Asya seansında 34,62 lira ile tüm zamanların rekorunu kıran dolar/TL, zirvenin ardından hafif artıda yatay seyretmeye başladı.

Uzun süredir sakin seyreden dolar, son verilere göre yılbaşından bu yana yüzde 15 arttı.

Dolar Rekor
Kaynak: piyasa.paratic.com

Bu arada Euro ile sterlin yeni yüksek seviyeler denedi.

Dolardan farklı olarak geçen hafta üst üste rekor kıran majör para birimleri, rekor serisini sürdürdü. Euro bugün 38,63 liraya yükselirken sterlin de 45,58 lirayı gördü.

Euro yılbaşından bu yana yüzde 17, sterlin ise yüzde 20 oranında değerlendi.

GCM Yatırım Banner
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.