Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in Hesap Vermesi Kaçınılmazdır

T.C. Dışişleri Bakanlığı, akşam saatlerinde Gazze'de hastanenin hedef alınmasının en şiddetli biçimde kınandığını duyurdu. Detaylar haberin devamında;
Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in Hesap Vermesi Kaçınılmazdır
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, internet sitesinden yapılan açıklama ile Gazze’de hastanenin hedef alınmasının en şiddetli biçimde kınandığını duyurdu.

İsrail’in el-Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, Gazze’de bir hastanenin hedef alınmasından derin infial duyulduğu ve bu barbarca saldırıların en şiddetli biçimde kınandığı ifade edildi.

Dışişleri’nden İsrail’e Şiddetli Kınama

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün Gazze’de bir hastanenin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin bir infial duyuyor, bu barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Sivilleri doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran bir zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır.”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da konuya dair sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Erbaş, İsrail’in Gazze’deki hastane saldırısına ilişkin, “İçerisinde kadınların, çocukların, yaşlıların ve masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak hiçbir inanç, değer ve gerekçeyle açıklanamaz.” değerlendirmesinde bulundu.

İsrail’in, Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalaması sonucu 500’den fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.