Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Dışişleri Bakanı Fidan Çinli Mevkidaşı ile Ankara’da Görüştü

Wang ile Fidan görüşmesinde Çin'in, Türkiye ile yerel para birimini kullanan şirketleri destekleyeceği bildirildi. Detaylar haberde;
Dışişleri Bakanı Fidan Çinli Mevkidaşı ile Ankara’da Görüştü
HABER GİRİŞ

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Politbüro Üyesi, Dışişleri Merkez Komisyonu Direktörü ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Türkiye ziyaretinde mevkidaşı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. Fidan ile Wang’ın, baş başa ve heyetler arası görüştüğü bildirilirken iki ülke arasındaki ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alındığı bildirildi.

Söz konusu görüşmelerde, “Hükümetlerarası İş Birliği Komitesi, Dışişleri Bakanları İstişare Mekanizması, Konsolosluk İstişareleri, Karma Ekonomik Komisyonu” gibi iki ülke arasındaki diyalog ve istişare mekanizmalarını daha etkin şekilde istifade edilmesi konusunda anlaştıkları kaydedildi.

Fidan ve Wang görüşmelerinde ayrıca ekonomik ve ticari ilişkilerin yoğunlaştırılması, Kuşak ve Yol ile Orta Koridor girişimlerinin uyumlaştırılması, nükleer enerji, tarım, sivil havacılık, kültür ve turizm konuları üzerinde de durukları ifade edildi.

İkili Ticaret Dengeli ve Sürdürülebilir Bir Yapıya Kavuşturulacak

Ankara’daki görüşmeler çerçevesinde Çin ile ikili ticaretin daha dengeli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması için neler yapılabileceği ile yatırımların karşılıklı artırılması konularının ele alındığı vurgulandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Pekin’in ticaret anlaşmalarında yerel para birimlerini kullanan iki ülke şirketlerini destekleyeceğine işaret edildi.

Diğer bir taraftan Wang, Çin’in Türkiye’den daha kaliteli ürünler ithal etme konusunda istekli olduğunu söylediği paylaşıldı.

İkilinin gündemdeki bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde de bulunduğunun altı çizildi. Bahsi geçen çerçevede Orta Doğu’daki gelişmeler ile Ukrayna’daki son durum ve küresel mali sistemin de değerlendirildiği belirtildi.

Wang’ın Türkiye ziyaret vesilesiyle Uygur Türkleri’nin durumunu da görüştüğünün bilgisi verildi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın