Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Depreme Dayanmanın Maliyeti Milli Gelire Denk

Dünya Bankası, Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, mevcut konutları dayanıklı hale getirmek için bilançoyu açıkladı. Detaylar haberin içerisinde;
Depreme Dayanmanın Maliyeti Milli Gelire Denk
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) ve Küresel İlkeler Sözleşmesi İmzacıları Derneği (UN Global Compact Türkiye Ağı) iş birliğiyle düzenlenen 9. Sürdürülebilir Finans Forumu’nda Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, açıklamalarda bulundu.

Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen forumda konuşan Lopez, depremin ekonomik boyutunu değerlendirerek mevcut evlerin güçlendirilmesi için toplamda 500 milyar dolar harcanması gerektiğini kaydetti.

Türkiye’de bulunan mevcut evlerin depreme dayanıklı hale getirilmesini değerlendiren Lopez, şöyle konuştu;

“Türkiye’de bulunan mevcut konutları dirençli hale getirmek istesek maliyeti toplam 465 milyar dolar olur. Yaklaşık yarım trilyon dolar yani gayri safi milli hasılanın yüzde 50’sinden fazlasını bahsediyoruz.”

İklim Değişikliği için Maliyet 600 Milyar Doların Üzerinde

Söz konusu miktarı finanse etmenin zor olduğuna dikkat çekerek, doğal afetler dışında iklim değişikliğinin maliyetini azaltmak için Türkiye’de 600 milyar doların üzerinde bir maliyet oluştuğunu vurguladı.

GCM Yatırım Banner

Bloomberg HT’de yer alan habere göre doğal afetler ve iklim değişikliğine karşı evlerin dirençli hale getirilmesi için maliyetleri sıralayan Lopez, şu ifadeleriyle dikkat çekti;

“100 milyar dolar bir deprem 500 milyar dolar mevcut evlerin dayanıklı hale getirilmesi ve iklim değişikliğini azaltma konusunda da 500 milyar dolar yani toplamda maliyet 1 trilyon doların üzerine çıkmış oluyor. Bu durumda maliyetimiz gayri safi milli hasılanın tamamı demek oluyor.”

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.