Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Deprem Bölgesinde Yeni Risk: Salgın ve Enfeksiyon

Türkiye’nin seferber olduğu süreçte bölgeye yönelik farklı riskler de bulunuyor. Uzmanlar enfeksiyon ve salgın tehlikesine işaret ediyor. İşte detaylar;
Deprem Bölgesinde Yeni Risk: Salgın ve Enfeksiyon
HABER GİRİŞ

Kahramanmaraş’ta aynı gün içinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, bölgede milyonlarca insanın evsiz kalmasına neden oldu. Yetkili kurumlar bölgeyle ilgili çalışmaları hızlandırmaya çalışsa da uzmanlar bölge için salgın ve enfeksiyon risklerine işaret ediyor.

Depremden sonra yol kenarlarında biriken çöpler, temiz içme suyuna yönelik erişim zorluğu, tuvalet sıkıntıları hijyen sorununu beraberinde getirebilir. Uzmanlar büyük afetin ardından en büyük tehlikenin bölgede meydana gelebilecek bir salgın olduğunu vurguluyor.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, hava sıcaklıklarının düşük olması sebebiyle üst solunum yolu enfeksiyonları ve depremde kirli yaralanmalar sonucu meydana gelebilecek enfeksiyonlara yönelik uyarılar yaptı.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, hijyenle ilgili problem olduğunu, fakat belediye ekiplerinin bu yönde sahada olduklarını ifade etti.

Pakistan’da 2005’te meydana gelen 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından ishal vakaları yüzde 42 artmıştı. Yine Japonya’da 2011’deki 9 büyüklüğünde depremlerin ardından bazı hastalıklar büyük problemlere yol açmıştı.

GCM Yatırım Banner

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu süreçte meydana gelebilecek salgın ve enfeksiyonların önüne geçilebilmesi için bazı önlemler alındığını dile getirdi. Koca, bölgeye kuduz ve tetenoz aşısı sevk edildiğini, halk sağlığı merkezlerinde hijyen malzemeleri desteği sağlandığını paylaştı.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.