Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

DAX Endeksinde Düşüş Sürerken, En Çok Deutsche Bank Hisseleri Geriledi

Almanya’da enflasyon rakamları sonrasında gösterge endeks DAX, aşağı yönlü hareketini devam ettiriyor.
DAX Endeksinde Düşüş Sürerken, En Çok Deutsche Bank Hisseleri Geriledi
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Almanya’da açıklanan geçici verilere göre enflasyon Mayıs’ta yıllık %2,5, aylık %0,5 oranında artış gösterdi. Verilerin paylaşılmasının ardından borsa endeksleri karışık seyrederken, ana gösterge DAX’ta (GDAXI) negatif yönlü hareket devam ediyor.

Endeks, TSİ 15.48’de %0,26 düşüşle 15.479,50 puandan işlem görüyor.
DAX Endeksi Negatif Seyrediyor
Kaynak: MarketWatch

Cuma günü 15.519,98 puandan kapanan endeks, yeni haftaya 15.493,9 puandan başladı. Gün içinde kayıp ağırlıklı hareket ederek, 15.447,55’e kadar geriledi. Yıllık bazda %34 artan Alman göstergesi, beklentiye yakın gelen enflasyon sonrası da kayıplarını sürdürdü.

Endeks altında işlem gören şirket hisselerine bakıldığında, en kötü performansı Deutsche Bank AG (DBKGn) gösterdi. %1,44 ekside işlem gören hisseler, gün içinde 12,036 – 12,291 arasında hareket etti. İkinci en çok gerileyen %1,25’le Fresenius SE Vz (FREG) hisseleri oldu.

Allianz (ALVG) hisseleri %0,70, BASF SE (BASFn) %0,55, BAYER AG (BAYGn) %1,17, Bayerische Motoren Werke AG (BMWG) %0,11, Daimler AG (DAIGn) %0,21, Siemens AG Class N (SIEGn) %1,08 ekside fiyatlanıyor.

Yatırımcısına kazandıran şirketlere bakıldığında Adidas AG’nin (ADSGn) %0,39, Covestro AG’nin (1COV) %0,31 artıda seyrettiğini görmekteyiz. Günün en çok artan hissesi %0,94 yükselişle Delivery Hero AG’ye (DHER) ait olurken, onun hemen arkasında %0,89’la Volkswagen AG Vz (VOWG_p) yer alıyor.

Munchener Ruck AG (MUVGn) %0,53, Infineon Technologies AG (IFXGn) %0,56, Linde PLC (LINI) %0,30 ve Merck KGaA (MRCG) %0,49 primli işlem görüyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.