Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

DASK Deprem Sigortası için Zam Hazırlığı Yapıyor

DASK’ın zorunlu deprem sigortasında hem teminat tutarını hem de primleri yükseltmek için çalışmalara başladığı öğrenildi. Detaylar haberde…
DASK Deprem Sigortası için Zam Hazırlığı Yapıyor
HABER GİRİŞ

Yılın ilk çeyreğinde kasko ve zorunlu trafik sigortası maliyetlerinin geçen yıla göre üç kat zamlandığı haberinin gündeme gelmesinin ardından zorunlu deprem sigortası tarafından da benzer haber geldi. Zorunlu deprem sigortasında azami teminat tutarı belirleyen Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) yeni zam hazırlığında olduğu öğrenildi.

Yıllık olarak yapı maliyetlerinde kayda geçen artışları hesaba katarak sigorta tutarı belirleyen DASK, 6 ay önce iki katına çıkardığı rakamı yükseltme yoluna gidecek.

Ekonomim’in ulaştığı bilgilere göre zorunlu deprem sigortasında hem teminat tutarı hem de primler yükselecek.

Artan primlerde ise Hazine ve Maliye Bakanlığı devreye girecek. Bakanlık, 1 yıl boyunca prim farkını üstlenecek.

Geçen yıl Kasım ayında gelen fiyat güncellemesiyle zorunlu deprem sigortasında metrekare birim maliyeti bin 508 liradan 3 bin 16 liraya çıkmış, azami teminat tutarı bu yıl 640 bin lira seviyesinde olmuştu.

GCM Yatırım Banner

Gelinen noktada ise metrekare birim maliyetinin 3 bin 16 liradan 6 bin liraya çıkarılması için Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) ile çalışmalara başlandı.

Çalışmalar netice kazandığında DASK’ın vereceği en yüksek teminat miktarı 640 bin liradan 1 milyon 280 bin liraya yükselecek.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.