
Emlak Konut GYO (EKGYO) ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığında başlatılan Emlak Konut Damla Kent gayrimenkul sertifikası (DMLKT), Borsa İstanbul’daki güçlü yükselişlere sessiz kalıyor.

kolayca yatırım yapın
4-8 Ağustos tarihlerinde 7,59 TL’den halka arz olan sertifikalar, 26 Ağustos saat 13.57 itibarıyla yüzde 2 düşüşle 6,71 TL’den işlem görüyor. Sertifikadaki bu geri çekilme yatırımcıların soru işaretini artırmayı sürdürüyor.
Borsa İstanbul’da son dönemde görülen yeni rekorlara rağmen DMLKT, negatif hareketlerle öne çıktı. Yükselişlere eşlik edemeyen sertifika haftalık yüzde 9,3 oranında değer kaybetti.
Konuya hakim uzmanlar, fonların bu sertifikaya ilgi göstermediğine işaret ederek zayıflığın ana kaynaklarından birine işaret ediyor. DMLKT’nin bir hisse senedi gibi performans gösteremeyeceğine işaret eden yorumlar, şu an için haklı çıkmış durumda.