Baktığımızda Daimler – Mercedes, geliştirme programlarının şekillerini EV araçlara göre veriyor. Ayrıca Alman markalarında bulunduğu çoğu firma ya üretim planlarını Çin’e kaydırıyor ya da projeler üzerinde ortaklığa gidiyor. Her ikisi de büyüyen pazar paylarında daha hızlı söz sahibi olmak için. Çin hükümetinin kesin emriyle fosil yakıtlı araba istememesi, haliyle yerli üreticiler dışında dışarıdan da yabancı firma kabulü oluyor.
kolayca yatırım yapın
Pekin Benz Automotive CO. olarak faaliyet gösteren Daimler, yeni yatırımlarla parkurunu genişletme girişimine başlıyor. Mercedes’in geçtiğimiz günlerde Almanya’da açtığı pil fabrikasının bir uzantısı da Çin’de olacak.
Yeni yatırımların olduğu tesiste şimdi hangi modellerin üretime alınacağı konuşuluyor.Mercedes’in geçtiğimiz sene Generation EQ SUV model ile başlayan elektrikli SUV’un temellerinde farklı modellere EV desteği verilecek.
Daimler ve BAIC, Pekin Yizguang endüstriyel parkına, Almanya’dan üretim için Çin’e model gidecek.Mercedes-Benz Otomobil, Üretim ve Tedarik Zinciri Bölgesel Yönetim Kurulu Üyesi Markus Schafer markasının Çin pazarındaki büyük çıkışlarını anlattı ve 2017 yılında üst üste 7 kez üretim rekoru kırdıklarından bahsetti.
Alman mühendisleri adına araç pilleri gelişimi için Çin’de yeni Ar-Ge merkezleri kuracak.Bu konu üzerine de Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Huberts Troska, “BBAC için bu üretim kapasitesi genişlemesi, elektrikli araçlar da dahil olmak üzere Çin’deki primli binek otomobiller için beklenen artan talebi karşılamamızı sağlayacak.” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir :
Bir yanda da Amerika pazarını unutmayan firmalar, Çin pazarında da milyon dolarlık yatırımlarını yapmaktan vazgeçmiyorlar. Ve gördüğümüz üzere aynı ülkesinde olduğu gibi Daim’ler de EV araç ve pilleri üzerine yoğun mesai harcıyor.