Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

CHP Deprem Soruşturması için Düğmeye Bastı

Kılıçdaroğlu, depremde büyük yıkım gören bölgelerde sorumluluğu olan CHP’li belediyelerin mercek altına alınması için talimat verdi.
CHP Deprem Soruşturması için Düğmeye Bastı
Yorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay için düğmeye bastı. CHP, depremin yarattığı büyük yıkımda sorumluluğu olanları mercek altına alacak.

CHP lideri, çok sayıda enkazın ve can kaybının görüldüğü Hatay’daki CHP’li belediyelere yönelik sorumluluk araştırması yürütülmesi için talimat verdi.

Milliyet’in ulaştığı bilgilere göre sorumluluk araştırması olarak yürütülecek araştırmaya parti Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlık edecek.

Uzman kadrodan oluşan heyet, başta Hatay Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Arsuz Belediyesi, Defne Belediyesi ve Samandağ Belediyesi’ni mercek altına alacak.

İl ve ilçelerdeki yıkımlara dair belediyelerin sorumluluk sahibi olup olmadıkları sorusu yanıt bulacak.

Öztrak: Tek Bir Sorumlu, İstifa Yok

İktidar, deprem tartışmalarının siyasileştirilmemesi gerektiğini savunurken, CHP kanadı depremde yaşanan mağduriyetlerin siyasi elle yapıldığını savunmuştu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, dün yaptığı konuşmada asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerde sorumluluktan kaçmak isteyenlere karşı gelmiş, 11 ili derinden etkileyen depremler için “İşleneceği önceden, açıkça duyurulan, failini ve maktulünü herkesin bildiği bir cinayet” demişti.

“Türkiye cenaze evi olmuş” diyen Öztrak, yönetimin özeleştiride bulunmamasını eleştirerek, “Tek bir sorumlu yok. Tek bir istifa yok” şeklinde çıkışta bulunmuştu.

20 yıldır iktidarda olan AKP’nin fiilen yönetimde olmadığını, algı yaratmaya çaba gösterdiğini savunarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bol bol reklam filmleri hazırladı. Ama ülkeyi depreme hazırlamak yerine; imar aflarıyla insanlarımızın yuvalarını, tabuta çevirmişler. On binlerce insanımızın hayatını kaybetmesinin baş sorumlusu, bu hükümettir. Yönetim koltuklarını, eşe dosta peşkeş çektikleri, Kızılay ve AFAD, depremde felç olmuştur. İstanbul’da çürük olduğu bilinen 93 okul, Maraş depremlerinden sonra ancak boşaltıldı. Bu ne biçim hazırlık?”

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu