Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

CENTCOM duyurdu: İran’a yeni saldırı dalgası başladı

CENTCOM, ABD’nin İran’ın askeri yeteneklerini zayıflatmak için yeni saldırı başlattığını belirtti. İşte detaylar;
CENTCOM duyurdu: İran’a yeni saldırı dalgası başladı
HABER GİRİŞ

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda İran’a yönelik yeni saldırı dalgası başlattıklarını açıkladı.

Duyuruda CENTCOM güçlerinin yeni saldırının İran’ın Hürmüz Boğazı’nda ticari gemilere saldırmak için kullandığı askeri yeteneklerini daha da zayıflamayı amaçladığı vurgulandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Fox News’e verdiği demeçte Tahran yönetiminin görüşmelere yanaşmaması durumunda askeri operasyonların daha sertleşebileceğini belirtti. Trump İran’a ait önemli stratejik altyapıların hedef alınacağını vurguladı.

ABD ve İran arasında artan gerilim, petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareketlere neden oldu. 2 Temmuz’da 70,4 dolarda olan Brent petrol, 15 Temmuz’da 84 doların üzerine çıktı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/2Ç Kar/Zarar 17.84%-82.16%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın