Birileri geçmenin peşindeyken Bugatti, gerçek kimliğini bir kez daha gösterdi. Hassas bir konu üzerinde ilerleyen Fransız marka, Koenigsegg Agera RS’in çıktığı 457.5 km/s rekoru için hiç bir tepki vermemişti. O zamanlarda Chiron’un 480 km/s‘yi aşabileceği ancak dünyada daha ona uygun lastik teknolojisinin olmadığı söylenmişti.
kolayca yatırım yapın
İsveçli hipercar firması kendisinin daha iyi olduğunu kanıtlamak maksatlı Chiron’un kırdığı 0-400-0 rekorunu egale etmişti. Kapışmaların nereye kadar gideceğini kestiremezken W16’lı motorlu hiper otomobille bir hız denemesi daha geldi.
Her şeyi bir kenara bırakıp, Chiron’un kalkış ve gidişindeki o ünite sesi, tüyleri diken diken etmeye yetiyor. Bugatti’nin CEO’su Stephan Winkelmann, önceliklerinin sürat olmayıp, Chiron’un ne kadar hızlı olduğunu bilmediğini söylemişti.
Jet uçağı gibi yolda ilerleyen bu resmi olmayan hız denemesinde 1.500 beygiri hissedebiliyorsunuz. Çıkışını gayet mütevazi ir şekilde yaparkan 100 mil, 160 km/h’den sonra ani gidişi pilotunun bile tepkilerini değiştiriyor. 2.4 km’lik bir uzunlukta yapılan denemede Johnny Bohmer Proving Grounds, 420 km/h’ye kadar çıkabildi.
Veyron’dan devam ettirilen 8.0L W16‘nın 1.500 beygir gücü 2.5 saniyede hızlanmasına izin veriyor. Son yılların drag yarışı organizasyonlarına bakarsak birincisi elektrikli Tesla Model S’i geçme çalışması, ikincisi ise Model S’in Chiron’u geçebilme ihtimali!
Birisi milyon dolar paralara satılırken, Chiron’dan daha hızlı kalkış yapabilen Tesla Roadster’a 200 bin dolara sahip olabilirsiniz! Ancak ilerleyen yıllarda insalar benzinli bir motorun homurtusunu çok özleyecekler.