Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

BRICS’e Katılmak Hangi Hisseleri Etkileyebilir?

Türkiye'nin BRICS'e katılmak için resmen başvuru yaptığı duyumları yayılırken, hangi hisselerin bu durumda öne çıkabileceği incelendi...
BRICS’e Katılmak Hangi Hisseleri Etkileyebilir?
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Türkiye’nin BRICS grubuna katılmak için resmen başvuru yaptığı haberleri en önemli gündem olmuştu. Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Yuri Uşakov’un iddialara yanıt vermesi sonucunda da Türkiye’nin tam üyelik için başvuru yaptığı bilgisi yayıldı.

Sizce ALARK Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Türkiye’nin BRICS’e katılmasının ekonomik ilişkileri iyileştirmesi, ihracat odaklı birçok sektörü ve bu sektörlerde faaliyet gösteren şirketleri destekleyebileceği tahmin ediliyor. Bu kapsamda hangi sektör ve hisselerin öne çıkabileceği Midas tarafından araştırıldı.

Türkiye’nin otomotiv ve oto parça ihracatında önemli bir merkez olmasına değinen aracı kurum, BRICS ülkelerine yapılacak ihracatın artması nedeniyle bu sektör hisselerinin öne çıkabileceğini söyledi. Bu kapsamda ihracat oranı yüksek FROTO, DOKTA, JANTS gibi hisselere dikkat çekildi.

Tarım ve gıda ürünlerinin ihracatının da bu ülkelere yönelmesiyle birlikte ihracat oranı yüksek gıda şirketleri olan FRIGO, ELITE, AVOD, FADE ve KRVGD gibi hisselerin öne çıkabileceği ifade edildi.

BRICS ülkelerinden yapılacak yatırımlar ve iş birliklerinin öne çıkmasıyla petrol, doğal gaz ve yenilenebilir enerji şirketlerinin de ön planda olabileceği tahmin edildi. Bu kapsamda ALARK ve SAYAS hisselerine dikkat çekildi.

Ülkemizin madencilik sektörünün, BRICS ülkelerine yapılacak mineral ve maden ihracatıyla gelişebileceğini ifade eden aracı kurum, CVKMD ve SARKY hisselerini ön planda tuttu. Bunların yüksek ihracat oranlarıyla öne çıktığını söyledi.

Tekstil sektörü kapsamında da BRICS ülkelerine yapılacak hazır giyim, ev tekstili ve kumaş ihracatıyla bir büyüme elde edilebileceğine dikkat çekildi. Bu kapsamda da HATEK ve ATEKS gibi yüksek ihracat oranlı şirketler ön plana çıkarıldı.

Aynı zamanda BRICS üyeleri arasında bulunan Rusya’da faaliyet gösteren ENKAI ve Orta Doğu’da yatırımları bulunan TKFEN’in de öne çıkmasının beklenebileceği söylendi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın