Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Borsadaki net para çıkışı 3 milyar TL’yi buldu

Borsa devre kesicili düşüş gösterirken, net çıkış 3 milyar TL'yi buldu. İş Yatırım ve BofA en ciddi satıcı konumundayken, Oyak Yatırım alıyor.
Borsadaki net para çıkışı 3 milyar TL’yi buldu
HABER GİRİŞ

Borsa İstanbul’da sert düşüş devam ediyor. 10 bin 900 puanın üstünü test eden BIST 100 endeksi, bugün haftalık yüzde 15’e yakın kayba işaret etmeye başladı ve 9040 puanın altını gördü.

Sizce SAHOL Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

BIST 100 endeksi TSİ 15:35 sularında yüzde 7’den fazla kayıpla 9123 puanda seyrediyor. Bankacılık endeksi (XBANK) ise yüzde 9,3 ekside geziyor ve Vakıfbank dışında tüm bankalar taban fiyatta bulunuyor.

Borsadaki para çıkışı TSİ 15:30 sularında 3 milyar TL’yi buldu. Net alıcılı 5 kurumdan toplam alış 3,2 milyar TL’ye yakınken, net satıcılı 5 kurumdan toplam satış 6,1 milyar TL’nin üstünde seyrediyor.

En ciddi satıcı İş Yatırım olurken, nette 2.659 milyon TL satışa işaret ediyor. İş Yatırım’ın en fazla sattığı paylar; Sabancı Holding (SAHOL), Turkcell (TCELL), İş Bankası (ISCTR), Akbank (AKBNK) ve Yapı Kredi Bankası (YKBNK) şeklinde sıralanıyor.

Net satışta ikinci sırada 2.363 milyon TL ile Bank of America (BofA) yer alıyor. HSBC Yatırım ise 634 milyon TL ile üçüncü sırada bulunuyor.

En iyi alıcı ise 876 milyon TL ile Oyak Yatırım olarak görünüyor. Oyak Yatırım’ın en fazla aldığı paylar; Tav Havalimanları (TAVHL), Bim (BIMAS), Türk Telekom (TTKOM), Coca Cola İçecek (CCOLA) ve Türk Hava Yolları (THYAO) şeklinde sıralanıyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.