Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel, Berlin’de yaptığı açıklamada enerji gündemine ilişkin “Sadece petrol değil, aynı zamanda dizelde rafineri kapasiteleri ciddi oranda azaldı ve hızla yeniden oluşturulmaları mümkün değil” dedi.
kolayca yatırım yapın
Doğalgaz fiyatlarına değinen Schnabel, Avrupa’da stok seviyelerinin düşük olması ve LNG tedariki konusunda Asya ile yaşanan rekabetin sorun teşkil ettiğini vurguladı.
Avrupa Merkez Bankası, petrol fiyatlarındaki yükselişin ardından borçlanma maliyetlerini çeyrek puan artırarak yüzde 2,5’e çıkardı. Bu, ABD-İran arasındaki savaşın başlamasının ardından yapılan ikinci faiz artışı oldu.
Yukarı yönlü revize edilen enflasyon tahminleri ve Euro Bölgesi’nde dirençli bir büyümeye işaret eden veriler, piyasaların daha fazla sıkılaştırma beklentisini fiyatlamasına yol açtı.