Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Borsa Vergisinde Fikir Ayrılığı! Erdoğan Devreye Girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, borsadaki işlemlere vergi getirilmesi konusunda Mehmet Şimşek’le hemfikir olmadı. Uygulama iptal edilecek mi? İşte detaylar;
Borsa Vergisinde Fikir Ayrılığı! Erdoğan Devreye Girdi
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Son dönemde Borsa İstanbul’daki düşüşleri derinleştiren vergi konusuyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Milyonlarca yatırımcıyla birlikte ekonomistlerin ve analistlerin tepki gösterdiği vergi uygulaması üzerindeki çalışmanın son aşamada olduğu iddia edildi.

Odatv tarafından aktarılan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, vergi konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ters düştü. İddiaya göre Şimşek’e karşı çıkan Erdoğan borsada vergi uygulamasını rafa kaldırdı.

Yetkililer borsada vergi uygulamasıyla ilgili yaptıkları açıklamalarda bu verginin çok sınırlı olacağını vurgulasa da özellikle yatırımcıların tepkileri sert şekilde devam etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, NTV’ye verdiği demeçte borsa işlemleri üzerinden cüzi bir işlem ücreti alınması konusunda tartıştıklarını söylemişti.

Rekor seviyesi olan 11 bin 88 puandan yaklaşık 1000 puan gerileyen BIST 100 endeksi, Erdoğan’ın vergi konusunu ele alışını pozitif karşıladı. Güne 10 bin puandan başlayan endeks, saat 14.00 itibarıyla yüzde 1,3 artışla 10 bin 130 seviyesinde seyrediyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.