Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Borsa durgunlaşırken, BOFA 2 milyar TL’ye yakın satışta

Borsa güçlü yükselişlerin ardından bugün durgun başlarken, Bank of America hemen satışa geçti. 2 milyar TL'ye yakın satış yapıyor.
Borsa durgunlaşırken, BOFA 2 milyar TL’ye yakın satışta
HABER GİRİŞ

Borsa İstanbul bayram tatili öncesinde başlattığı güçlü yükseliş eğilimine bugün bir miktar sakinlik getirdi. Dünkü işlemleri yüzde 1,82 yükselişle 9659 puandan tamamlayan BIST 100 endeksi, bugünkü işlemlere yatay bir seyirle başlangıç yaptı.

Sizce THYAO Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

BIST 100 endeksi açılışın ardından yönünü yukarı çevirmeyi başardı. Açılışın ardından 9700 puanın üstünü test eden endeks, TSİ 11:20 sularında yüzde 0,09 yükselişle 9667,83 puanda seyrediyor. Haftalık yüzde 4,41 kazanca işaret etmeye başladı.

Bank of America (BOFA) ise satışlarını bugün artırdı. 2 milyar TL’ye yakın net işlemle en ciddi satıcı konumunda olan BOFA’nın en fazla sattığı senetler; Türk Hava Yolları (THYAO), Garanti BBVA (GARAN), Yapı Kredi Bankası (YKBNK), Akbank (AKBNK) ve Turex Turizm (TUREX) şeklinde sıralanıyor.

İkinci büyük satıcı ise 755 milyar TL’ye yakın net işlemle Tera Yatırım olarak görülüyor.

En iyi alıcı konumundaki isim 560 milyon TL’den fazla net işlemle A1 Capital Yatırım olurken, en fazla aldığı senetler Destek Finans (DSTKF), Peker GYO (PEKGY), Pasifik GYO (PSGYO), Aselsan (ASELS) ve Koza Altın (KOZAL) şeklinde sıralanıyor.

İkinci alıcı ise 500 milyon TL’ye yakın net işlemle İş Yatırım olarak görülüyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.