Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

BofA’nın agresif satışları sürüyor: O hisseler yelkenleri indirdi

Endeksin üzerinde negatif anlamda etki yaratan BofA’nın en çok satış yaptığı hisseler AKBNK, THYAO ve ASELS olarak sıralandı. İşte detaylar;
BofA’nın agresif satışları sürüyor: O hisseler yelkenleri indirdi
HABER GİRİŞ

ABD-Çin arasındaki ticari gerilimin azalmasıyla yönünü yukarı çevirerek 12 Mayıs’ta 9767 puana kadar yükselmeyi başaran Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, Bank of America’nın (BofA) sert satışlarının da etkisiyle 15 Mayıs’ta günü yüzde 1,6 düşüşle 9541 puandan tamamladı.

Sizce AKBNK Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Toplam işlem hacminin 85,6 milyar lira olduğu günde sektör endeksleri arasında en çok yükselen yüzde 6,26 ile finansal kiralama faktoring, en çok değer kaybeden ise yüzde 3,33 ile spor oldu.

Borsanın değer kaybettiği günde BofA yine gerçekleştirdiği sert satışlarla dikkatleri üzerine çekti. BofA müşterileri 15 Mayıs’ta günü 3,89 milyar TL net satışla tamamladı. Aracı kurumun son 3 günlük satışı yaklaşık 15 milyar TL’ye ulaştı.

BofA’nın en çok satış yaptığı hisse 920,5 milyon TL ile Akbank (AKBNK) oldu. AKBNK günü yüzde 2,1 düşüşle 50,7 TL’den tamamladı. 779,3 milyon TL ile en çok satış yaptığı ikinci hisse olan Türk Hava Yolları (THYAO) ise günü yüzde 1,7 düşüşle 293,7 TL’den tamamladı.

BofA’nın en çok satış yaptığı diğer hisseler:

  • Aselsan Elektronik (ASELS): 604,6 milyon TL
  • Türkiye İş Bankası (ISCTR): 288,7 milyon TL
  • Sabancı Holding (SAHOL): 269,7 milyon TL
  • Tüpraş (TUPRS): 253 milyon TL
  • Kardemir Karabük Demir Çelik (KRDMD): 178,5 milyon TL
  • Koç Holding (KCHOL): 111,3 milyon TL
  • Pegasus (PGSUS): 103,6 milyon TL
  • Yapı ve Kredi Bankası (YKBNK): 100,2 milyon TL
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.