Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

BofA için Satışlar Artıyor: Yüzde 15 Azaltıldı

Rekor nakit pozisyonu ile dikkat çeken dünyanın en zengin yatırımcılarından Warren Buffett, BofA’yı yine sattı.
BofA için Satışlar Artıyor: Yüzde 15 Azaltıldı
HABER GİRİŞ

Dünyanın en başarılı yatırımcılarından Warren Buffett, Bank of America (BofA) hisselerini elden çıkarmaya devam ediyor. Milyarder yatırımcının 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan şirketi Berkshire Hathaway, yapılan açıklamaya göre Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü 21,1 milyon hisse ile 848,2 milyon dolarlık satış yaptı.

Temmuz ortasından bu yana bir dizi Bank of America hisse senedi satışı ile bu yaz Berkshire Hathaway’in nakit pozisyonuna yaklaşık 6 milyar dolar ekledi.

17 Temmuz’da elindeki hisseleri azaltmaya başladığından bu yana son 33 seansın 21’inde hisse satan Berkshire Hathaway, BofA hisselerini üst üste altı seans boyunca sattı.

Berkshire, toplamda 150,1 milyon hisseyi 6,2 milyar dolara satarak BofA hisselerini yüzde 14,5 oranında azalttı.

BofA, Berkshire portföyünün yaklaşık yüzde 11’ini oluşturan üçüncü büyük hisse senediyken son satışlara rağmen
yaklaşık 36 milyar dolar değerinde 882,7 milyon hissenin yüzde 11,4’lük payıyla bankanın en büyük hissedarı olmaya devam ediyor.

GCM Yatırım Banner

Cuma günü 94 yaşına giren Warern Buffett’ın dev holdingi Berkshire’ın nakit pozisyonu 30 Haziran itibarıyla 277 milyar dolarla yeni rekor seviyeye ulaştı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.