Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

BNB Düzenleyicilerin Baskısı Altında! Fiyat Nereye Gidebilir?

Düzenleyici kurumların Binance üzerindeki baskısı son dönemde sıkılaşırken, bu durum BNB'nin baskı altında kalmasına neden oluyor. Detaylar...
BNB Düzenleyicilerin Baskısı Altında! Fiyat Nereye Gidebilir?
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Binance ekosisteminin yerel kripto para birimi olan Binance Coin (BNB), düzenleyicilerin borsanın faaliyetlerini ve yerel yasalara uygunluğunu sorgulamasını sıklaştırmasının etkisiyle baskı altında kalmaya devam ediyor.

Peki, BNB fiyatı bu baskı ortamında nasıl tepki veriyor? Yükseliş trendi için hangi kritik seviyelerin geçilmesi gerekiyor?

BNB, Mart 2023’e Göre Yüzde 10 Düştü

Aralık 2022’den Mart 2023’e kadar yaklaşık yüzde 60’lık etkileyici artışla 345 dolara kadar yükselen BNB, son işlem gününde kabaca yüzde 10 düştü.

Dünyanın en popüler kripto para borsalarının başında gelen Binance’in başta ABD olmak üzere çeşitli ülkelerde yerel yasalara uygunluğunu sorgulayan düzenleyicilerin baskısı altında olması kripto para biriminin fiyat hareketlerinde oldukça etkili oluyor. Söz konusu düzenleyici baskılar şu sıralar özellikle Dogecoin (DOGE) ve Ethereum (ETH) gibi çeşitli kripto varlıkları pek etkilemese de, durumun olumsuz etkileri BNB’de daha fazla hissediliyor.

Kripto para birimleri izleme sitesi CoinMarketCap’in verileri, bir stablecoin olan Tether (USDT) hariç tutulduğunda BNB’nin üçüncü en değerli kripto para birimi olduğunu gösteriyor.

GCM Yatırım Banner

BNB’nin 49.4 milyar doların üzerinde piyasa değeri bulunurken, genel sıralamada dördüncü sırada yer alıyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Kaynak: Piyasa.Paratic.com

Düzenleyicilerin estirdiği rüzgarlara rağmen, BNB’nin hala XRPL’nin arkasındaki dijital varlık XRP’nin ve bir akıllı sözleşmeler ağı olan Cardano’nun yerel kripto parası olan ADA’nın üzerinde olması güçlü duruşunu simgeliyor.

Düzenleyiciler Binance’i Sorguluyor

27 Mart’ta ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), ülkenin ticaret yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Binance US’ye, üç ilgili kuruluşa ve borsanın CEO’su Changpeng Zhao da dahil olmak üzere iki yöneticisine resmi olarak dava açtı.

Binance’in geçerli türev düzenlemelerine tam olarak uymadığını söyleyen CFTC, ayrıca Zhao ve diğer yöneticilerin suç gruplarının borsalarını kullandıklarını bildiklerini gösteren özel mesajlara atıfta bulundu.

BNB Fiyatı Gelişmelere Nasıl Tepki Veriyor?

Tabloya bakıldığında, BNB fiyatlarının nasıl tepki verdiği ile borsanın düzenleyiciler için bir hedef olarak hareket etmesi arasında nedensellik olabileceği görülüyor.

CFTC davasına yanıt olarak, BNB yaklaşık 330 dolardan yüzde 6 civarında düşüş yaşadı ve henüz bu seviyelerden toparlanamadı. Kripto varlığın, psikolojik bir tepki çizgisi olan 300 dolar civarında desteğe sahip olduğu belirtiliyor.

BNB, buna rağmen Mart 2023 ortasından itibaren bir yükseliş oluşumu içinde. Analistler, özellikle 350 dolar bölgesinin üzerine çıkılması halinde yükseliş trendinin devam edebileceğini belirtiyor.

CFTC’nin yanı sıra, diğer düzenleyiciler de borsaya karşı önlem alıyor. ASIC olarak bilinen Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu, 6 Nisan tarihinde kripto para borsasının ülkedeki türev lisansını iptal etti. Borsaya, müşterisinin tüm açık türev pozisyonlarını 21 Nisan’a kadar kapatma talimatı verildi.

Dubai’nin Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu (VARA) da kripto lisansları için başvuran kuruluşlardan ek bilgi talep etti. VARA, Binance’in diğer ayrıntıların yanı sıra sahiplik yapısını ve denetim prosedürlerini sunmasını istiyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.