Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bitcoin Ağ Kodunun Değiştirilmesi İsteniyor: 1 Milyon Dolar Harcanacak

Çevreci gruplar, "İklimi Değil, Kodu Değiştirin" kampanyası ile Bitcoin'in kodunun değişirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
Bitcoin Ağ Kodunun Değiştirilmesi İsteniyor: 1 Milyon Dolar Harcanacak
HABER GİRİŞ

Bitcoin madenciliği uzun zamandır çevreci gruplar tarafından eleştirilen konular arasında yer alıyor. Bu gruplar madenciliğin verdiği çevre kirliliğinin azaltılmasını ve kodun değiştirilmesi gerektiğini savunuyor.

Çevre grupları, enerji tüketimini azaltmak için bitcoin topluluğunu ağın kodunu değiştirmeye zorlamak için çevrimiçi reklamlara 1 milyon dolar daha harcama sözü verdi.

Bu hamle, dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’un Merge yükseltmesi ile hisse kanıtına geçişinin ardından geldi. Güncelleme ile ETH madenciliğinde enerji verimliliğinde büyük artış sağlanıyor.

Merge Güncellemesi Sonrası Gözler  BTC’ye Çevrildi

Bir iş kanıtı ağı olan Bitcoin, bazı küçük ülkelerle eşit olan enerji kullanımı konusunda artan eleştirilerle karşı karşıya. Bu eleştiriler, kısmen Beyaz Saray tarafından geçen hafta yayınlanan Bitcoin madenciliği raporunda da kendisine yer bulmuştu.

Çevresel Çalışma Grubu (EWG), Greenpeace USA, Ripple kurucu ortağı Chris Larsen ve diğer küçük çevre örgütleri tarafından yapılan açıklamada, “Ethereum’un enerji verimli ‘birleşmesi’ Bitcoin’i tek kripto para iklim kirleticisi olarak bırakıyor. Bitcoin kodunu bu yılın başlarında değiştirin.” ifadelerine yer verdi.

GCM Yatırım Banner

Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray’ın raporunda da, kripto para madenciliğinin çevre için tehdit oluşturduğuna yer verilmişti. Rapora göre kripto paralar elektrik tüketimi ve sera gazı emisyon oranları ile çevreyi tehdit ediyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.