Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Beyaz Saray’da kripto zirvesi: ABD Bitcoin satmayacak

Bitcoin rezervi emri verdikten sonra Başkan, kripto para CEO'larını Beyaz Saray'a davet ederek onlara ABD hükümetinin kripto paralara karşı direnişinin sona erdiğini söyledi.
Beyaz Saray’da kripto zirvesi: ABD Bitcoin satmayacak
HABER GİRİŞ

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da düzenlenen ilk kripto zirvesinde sektör liderleriyle bir araya geldi. Toplantıda, kripto paralara yönelik önceki yönetimin sert politikalarına son verileceği mesajı verildi.

Sizce Bitcoin Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Trump, Operation Chokepoint 2.0 adlı bankaların kripto şirketlerine baskısını artıran düzenlemeyi sona erdireceğini duyurdu. Ayrıca, Kongre’nin yaz tatiline girmeden önce stablecoin yasasını imzalamayı hedeflediğini belirtti.

Başkan Trump, geçtiğimiz günlerde imzaladığı Bitcoin rezervi oluşturma kararnamesine de değinerek, ABD hükümetinin elinde yaklaşık 200.000 Bitcoin bulunduğunu ve bunun yeni ulusal rezervin temeli olacağını açıkladı. “Bugünden itibaren Amerika, her Bitcoin yatırımcısının bildiği bir kuralı takip edecek: Bitcoin satılmaz.” ifadelerini kullandı.

Zirveye Coinbase, Ripple, Kraken, Gemini, Chainlink ve Robinhood gibi büyük kripto şirketlerinin yöneticileri katıldı. Zirve sonrası Bitcoin‘deki zayıf görünüm sürüyor. Kripto para birimi yazım itibarıyla 86.000 dolar yakınlarında işlem görüyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.