Litvanya tarafından Ukrayna için başlatılan bağış kampanyası nihayete erdi. Bu kapsamda Baykar Teknoloji Şirketi, hem Litvanya hem de Ukrayna için jestini açıkladı.
kolayca yatırım yapın
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın yönetimindeki Baykar, Ukrayna’ya gönderilmek üzere Litvanya’ya ücretsiz SİHA duyurdu.
Baykar, Twitter hesabından TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) kararını şöyle paylaştı:Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Baykar’ın duyurusunu memnuniyetle karşıladı. SİHA’nın gönderimi için; “Bu inanılmaz. Türkiye, Litvanya’nın satın almak için para topladığı Bayraktar’ı ücretsiz verme kararı aldı” dedi.
Toplanan parayla Bayraktar için gerekli mühimmatı alacaklarını ve geri kalan paranın Ukrayna’ya destek için gideceğini ekledi. Litvanya Savunma Bakanı, Türkiye’ye teşekkür etti. Burada Litvanyalı diplomatın “Thank you Türkiye!” ifadesi gözden kaçmadı.
Anusauskas, Birleşmiş Milletler’in Türkiye’nin talebini onaylamasına paralel olarak ülkemizin ismini orijinal haliyle kullandı.
Öte yandan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Baykar Teknoloji Şirketi ve Litvanya’nın gerçek desteğin parlak örneği olduğunu dile getirdi. Haluk ve Selçuk Bayraktar’a teşekkürlerini sundu.
Litvanya Kampanyasına Bayraktar Desteği!
Litvanya tarafından Mayıs sonunda Ukrayna için başlatılan destek kampanyası kapsamında 3 günde 5 milyon euro toplanmıştı. Ukrayna’ya insansız hava aracı Bayraktar satın almak için başlatılan kampanya yoğun ilgi görmüş, kısa sürede hedefe ulaşılmıştı.
Ukrayna’nın Litvanya Büyükelçisi Beshta Petro, konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada insanların Bayraktar gibi bir şey satın almak için para toplaması hakkında “tarihte bir ilk” ifadelerini kullanmıştı.
Yoğun ilgi gören kampanya sonunda Baykar da desteğini SİHA’yı ücretsiz sağlayarak gösterdi.
İhraç Edilen Ülkelere Litvanya’da Eklendi
27 saat havada kalabilen ve tam otomatik iniş ve kalkış özelliğine sahip Bayraktar TB2 SİHA Ukrayna, Libya, Azerbaycan Cumhuriyeti, Katar, Polonya, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Tunus, Irak, Litvanya, Pakistan, Umman, Macaristan ve Sırbistan gibi ülkelere ihraç edildi.
Bunun yanı sıra Arnavutluk, Suudi Arabistan ve Afrika kıtasından Nijerya, Angola, Etiyopya ve Fas ülkeleri de bekleme listesinde yer alıyor.