
5,95 dolara yükselen bakır vadeli işlemleri, ABD’nin önemli ortaklarıyla yaptığı ticaret görüşmelerindeki ilerlemenin ortasında artan küresel risk iştahıyla tüm zamanların rekorunu kırdı.

kolayca yatırım yapın
Piyasalar, ABD ve AB’nin, bu hafta başında Japonya ile varılan anlaşmaya benzer şekilde, Avrupa ihracatına yüzde 15 gümrük vergisi içeren bir ticaret anlaşmasına yaklaştığına dair haberlerle desteklendi.
ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ayrıca, yetkililerin önümüzdeki hafta Stockholm’de Çinli mevkidaşlarıyla bir araya geleceğini doğrulayarak, mevcut gümrük ateşkesinin 12 Ağustos’ta sona erecek sürenin ötesine uzatılacağına dair güven sinyali verdi.
Bugün 5,95 dolarla rekor kırdıktan sonra 5,9 dolar üzerine tutunan bakır, aylık yüzde 21,4 artarken yıl başından bu yana yatırımcıya yüzde 47,5 kazandırdı.