Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bakanlık Duyurdu: Hazine’nin Tahvil İhracına Büyük Talep

Hazine ve Maliye Bakanlığı yılın ilk eurobond ihracına üç katı aşan talep geldiğini açıkladı. Bakanlık ayrıca Finansal İstikrar Komitesi Toplantısına ilişkin açıklamada bulundu.
Bakanlık Duyurdu: Hazine’nin Tahvil İhracına Büyük Talep
HABER GİRİŞ

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından eurobond ihracına ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada eurobond ihracında 3 milyar dolarlık borçlanma yapıldığı bildirildi.

Duyuruda 2024 yılı dış finansman programı çerçevesinde, dolar cinsinden 2034 vadeli bir tahvil ihracı için 8 Şubat 2024 tarihinde BBVA, Citi, Goldman Sachs ve Morgan Stanley’e yetki verildiği hatırlatıldı. Bu ihracın aynı gün sonuçlandığı belirtilen açıklamada, ihraç tutarının 15 Şubat 2024’te hesaplara gönderileceği bildirildi.

15 Mayıs 2034 vadeli tahvilin kupon oranı yüzde 7,625, getiri oranı yüzde 7,875 olarak gerçekleşirken, ihraca yaklaşık 300 yatırımcının, ihraç tutarının 3 katından fazla talep gösterdiği kaydedildi.

Tahvilin yüzde 42’si Birleşik Krallık ve İrlanda, yüzde 27’si ABD, yüzde 20’si Orta Doğu, yüzde 6’sı diğer Avrupa ülkeleri, yüzde 4’ü Türkiye ve yüzde 1’i diğer ülkelerdeki yatırımcılara satıldı.

Finansal İstikrar Komitesi Toplandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan bir diğer açıklamada, Finansal İstikrar Komistesi’nin Bakan Mehmet Şimşek başkanlığında 9 Şubat 2024 tarihinde toplandığı bilgisi verildi.

Toplantıda tüketici kredileri başta olmak üzere kredilerdeki son dönem gelişmelerin ele alındığı ve bu gelişmelerin finansal istikrara etkilediğinin değerlendirildiği belirtildi. Kredi büyümesinin finansal istikrar ile uyumlu seyretmesi için atılması gereken adımların değerlndirildiğinin bilgisi verildi.

Açıklamada dengeli ve sürdürülebilir yüksek büyümenin en önemli unsurlarından finansal istikrarın korunması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.