Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bakan Şimşek: Enflasyon için Sıra Dışı Bir Şey Yapmayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun geleneksel yöntemlerle düşürüleceğini ve sıra dışı bir şey yapmayacaklarını söyledi.
Bakan Şimşek: Enflasyon için Sıra Dışı Bir Şey Yapmayacağız
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu’nun açılışında açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, Türkiye’ye yerel seçimler sonrasında yatırımların artacağını söyledi.

Enflasyonu indirmek için sıra dışı bir şey yapmayacaklarını belirten Şimşek, “Geleneksel yöntemlerle enflasyon düşürülecek. Piyasanın enflasyon beklentileri bizim hedeflerimize yaklaşıyor” diye konuştu.

Türkiye’nin risk priminin gerilediğini ve kur oynaklığının azaldığını kaydeden Şimşek, ekonomik programın işe yaradığına dair güçlü kanıtlar olduğunu söyledi. Şimşek, programın yatırımcı güvenini yeniden sağlamaya, bu sayede girişleri etkilemeye ve reel efektif kur normalizasyonuna yardımcı olacağını söyledi.

Amaçlarının hizmet ihracatını büyütmek olduğunu belirten Şimşek, burada 100 milyar doların üzerine ulaştıklarını, bu rakamı daha da büyütmek istediklerini söyledi. Bakan Şimşek hizmet ihracatına Maliye olarak çok güçlü destek verdiklerini, yüzde 80 matrah indirimi sağladıklarını belirtti.

Suudi Arabistan’ın çok iddialı turizm hedefleri bulunduğuna vurgu yapan Şimşek, Türkiye’nin bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde yardımcı olabileceğini söyledi. Türkiye’nin inşaat sektöründe çok muazzam birikimi olduğunu, oradaki tesislerin yapılmasına ve işletmesine katkıda bulunabileceklerini sözlerine ekledi. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın