Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bakan Özer’den Deprem Bölgesinde Telafi Eğitim Kararı

Milli Eğitim Bakanı Özer, afet bölgesindeki öğrencilerin öğrenme kayıplarının telafi edilmesi için program uygulanacağını açıkladı. İşte detaylar;
Bakan Özer’den Deprem Bölgesinde Telafi Eğitim Kararı
HABER GİRİŞ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, NTV canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 şehirdeki öğrencilere telafi program uygulanacağını açıkladı.

Telafi programın 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında uygulanacağını bildiren Özer, deprem bölgesindeki illerin etkilenme durumuna göre 3 kategoriye ayrıldığını paylaştı.

Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da eğitim öğretim 1 Mart’ta başlarken Gaziantep, Osmaniye ve Adana’da 13 Mart’ta başladığına işaret etti. Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da hazır olan ilçelerde ise eğitim ve öğretimin 27 Mart’ta başladığını anımsattı.

Söz konusu kapsamda Malatya’da 8, Kahramanmaraş’ta 2, Hatay’da 7, Adıyaman’da 5 ilçede 27 Mart itibarıyla eğitim öğretimin başladığını hatırlatan Özer, bugün itibarıyla deprem bölgesindeki tüm ilçelerde eğitim öğretimin başladığını açıkladı.

Telafi Program 1 Ağustos-1 Eylül Tarihlerinde Yapılacak

Deprem bölgesindeki okullarda da eğitim öğretim döneminin 16 Haziran 2023’te sona ereceğini söyleyen Özer, 10 ildeki öğrencilerin öğrenme kayıplarının telafisi için 1 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde telafi programının yapılacağını belirtti.

GCM Yatırım Banner

Telafi programına ilişkin hazırlıkların tamamlandığını, gerekli materyaller ve dokümanların da hızlı bir şekilde basım sürecine gittiğini aktardı. 2023-2024 eğitim öğretim yılında da bir aylık sürede telafi programına devam edileceğini kaydetti.

Deprem bölgesindeki öğrencilerin öğrenme kayıplarının telafi edilmesi için yaklaşık 2 aylık bir telafi programının hazırlıklarının tamamlandığını ve telafi programının isteğe bağlı olduğunu söyledi.

Öğrencilerin Sınıf Geçme Sistemine İlişkin Çalışma Yapıldı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihli depremlerden etkilenen bölgedeki öğrencilerin sınıf geçme sistemine ilişkin de çalışmaların yapıldığını dile getiren Özer, şöyle konuştu;

“10 ilimizdeki öğrencilerimizi mağdur etmeyecek şekilde, özellikle ikinci dönemdeki gecikmeleri de dikkate alarak, sınava girdikleri zaman ikinci dönem notlarının, birinci dönem notlarından düşük olması durumunda birinci dönem notunun geçerli olacağı ama ikinci dönem notunun, birinci dönem notundan daha yüksek olması durumunda ortalamanın söz konusu olacağı yani öğrencinin lehinde bir yaklaşımı inşallah yakında kamuoyuna duyuracağız.”

Afet bölgesindeki yaklaşık 256 bin 8’inci sınıf öğrencisinin 67 bin 25’inin 71 ilde Liselere Geçiş Sistemi’ne (LGS) girme tercihinde bulunduğuna işaret etti.

KAYNAK: AA

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın