Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bakan Nebati: En Güçlü Büyüyen Ülkelerden Olacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan 3. çeyrek büyüme verilerini değerlendirdi. Açıklamaları şöyle…
Bakan Nebati: En Güçlü Büyüyen Ülkelerden Olacağız
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Bugün yurt içerisinde piyasaların beklediği 3. çeyrek büyüme rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre ekonomi 3. çeyrekte yüzde 3.9 büyüme kaydetti. Beklenti büyümenin yüzde 4 seviyesinde geleceği yönündeydi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, büyüme rakamlarını değerlendirdi. Bakan Nebati,
Nitelikli ve sürdürülebilir büyümeyi hedefleyen Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında uygulanan selektif kredi politikası ile ekonomimizdeki kaynakların etkin ve verimli alanlarda kullanılmasını sağladıklarını söyledi.

‘Politikaların Olumlu Sonuçlarını Alıyoruz’

Uygulanan politikaların olumlu sonuçlarını almaya devam ettiklerini kaydetti. Bakan Nebati üçüncü çeyrekte ekonominin yıllık yüzde 3,9 büyüdüğünü belirterek, “Böylece ilk dokuz aylık dönemde büyüme yüzde 6,2 olmuştur. Orta Vadeli Program (2023-2025)’da öngördüğümüz şekilde yüzde 5 civarı büyüme ile kapatarak bu yıl da en güçlü büyüyen ülkelerden biri olacağız.” ifadelerini kullandı.

Dış Ticaret Açığındaki Artış Yüzde 400’ü Geçti!
Ticaret Bakanlığı’nın ardından TÜİK de Ekim ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. 10 aylık dış ticaret açığı 91 milyar doları aştı. Dış Ticaret Açığındaki Artış Yüzde 400’ü Geçti! Haberi Görüntüle ➜

Büyümeye iç ve dış talebin 7 çeyrektir pozitif katkı verdiğinin altını çizen Bakan Nebati, 9 çeyrektir kesintisiz büyüme sürecimiz devam ettiğini aktardı. Büyümeye iç talebin 3,2 yüzde puan, net dış talebin ise 0,7 yüzde puan katkı verdiğini sözlerine ekledi.

Türkiye Ekonomi Modelinin önemli amaçlarından biri olan ihracat ve makine-teçhizat yatırımlarının üçüncü çeyrek büyümesine katkısının toplam yüzde 4,4 olduğunu belirtti.

Nebati: Ülkemiz Pozitif Ayrışıyor

Bakan Nebati büyüme verileri ile ilgili değerlendirmesinde, uygulanan politikalar ile zorlu küresel koşullara rağmen yatırım ve istihdamda pozitif ayrışmanın devam ettiğini söyledi. Üçüncü çeyrekte mevsimsel düzeltilmiş istihdamın yıllık 1,7 milyon kişi arttığını ve işsizlik oranının yüzde 10’a gerilediğini hatırlattı.

Bakan Nebati sözlerini, “Ülkemizin kendine özgü dinamiklerini, geçmiş tecrübelerini ve potansiyelini dikkate alarak; Türkiye’yi büyüten, yatırımcılarımızın önünü açan, istihdam odaklı politikaları uygulamaya devam etmekte kararlıyız.” ifadeleri ile tamamladı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.