Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bakan Koca Müjdeyi Verdi: Doktorların Maaşı Düzenlenecek

Seçime sayılı günler kala Türkiye gündemi vaatler ve müjdelerle doldu. Son gelen haberde Sağlık Bakanı, hekimlerin maaş düzenlemesine ilişkin duyuruda bulundu.
Bakan Koca Müjdeyi Verdi: Doktorların Maaşı Düzenlenecek
HABER GİRİŞ

En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesinde artış haberleri sonrası bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılabileceğini duyurmasının ardından bir müjde de doktorlar için geldi. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan hekimlerin maaşlarında yapılacak düzenleme Meclis’ten geçti.

Hekimler için müjdeli haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi. Sosyal medya hesabından duyuru yapan Koca, kamuda görevli tüm hekimlerin maaşlarında düzenleme yapılmasına ilişkin hazırlanan kanun teklifinin TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndan geçtiğini şu sözlerle paylaştı:

“Çalıştığı kuruma bakılmaksızın, tüm kamu kurumları kadrolarında bulunan ve döner sermaye ek ödemesi almayan hekim, diş hekimi, uzman hekim ve uzman diş hekimlerinin maaşlarında düzenleme yapılmasını öngören kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Hayırlı olsun.”

Meclis’ten geçen ve Resmi Gazete ilanıyla yasalaşacak olan kanun teklifinde, kamuda istihdam edilen uzman tabip ve tabip kadro ya da pozisyonlarındaki personeller arasında ücret dengesini sağlamak için ilave ödemeler yapılacak.

Kamu kurumunda görevli olan ve 23 bin 389 lira maaş alan bir uzman doktor, teklifin yasalaşmasıyla birlikte 38 bin 517 lira maaş alabilecek.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın