Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Bakan Kirişci: Çocuklarımız Rahatlıktan Dolayı Bir Şey Yapmıyor

Kanada’nın Montreal kentinde Türk toplumu ile bir araya gelen Tarım Bakanı Vahit Kirişci, yurt dışında yaşayan vatandaşların yanında olduklarını söyledi.
Bakan Kirişci: Çocuklarımız Rahatlıktan Dolayı Bir Şey Yapmıyor
Son Güncelleme: 
Yorum

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Birleşmiş Milletler (BM) Biyoçeşitlilik Konferansı (COP15) için Kanada’ya gitti. Burada konferans çalışmaları bittikten sonra Monteral kentine geçerek, Türk Kültür Merkezi’nde Türk toplumu ile bir araya geldi.

Kirişci’nin yanında Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Türkiye’nin Uluslararası Havacılık Örgütü (ICAO) Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Suat Hayri Aka ve Türkiye’nin Montreal Başkonsolosu Sencer Yöndem gibi isimler de bulundu.

Yurt dışında yaşamanın zorluğunu çok iyi bildiğini söyleyen Bakan Kirişci, Aziz Sancar’ın yıllar önce Amerika’ya gelmeseydi, Nobel ödülünü belki de alamayacağını söyledi.

Konuşmasında “Bunu bir hicret gibi düşünün. Zorluğun, size, evlatlarınıza ve ülkemize neler kazandıracağını unutmayın. Biz Türkiye’de kendi çocuklarımıza bazı şeyleri yaptıramıyoruz. Niye? Çünkü rahatlık var.” şeklinde sözlere yer vererek, zorluğun getirdiği pozitif yanlara değindi.

Amerika, Kanada veya İngiltere’ye giden Türk çocuklarının buradaki yokluk ve zorluk nedeniyle zamanını, parasını, zekasını ve her türlü imkanlarını daha verimli kullandığını sözlerine ekledi.

Yurt Dışındaki Vatandaşların Her Zaman Emrindeyiz

Yurt Dışındaki Vatandaşların Her Zaman Emrindeyiz
Kaynak: Twitter

Türkiye’nin, yurt dışında görev yapan diplomatik temsilciliklerinin, vatandaşlarının her zaman emrinde olduğunu ve sıkıntılarını gidereceğini ifade etti.

BM Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi 16. Taraflar Konferansı’na Türkiye’nin ev sahipliği yapacağını duyuran Kirişci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Montreal’de verdiğimiz resepsiyonda 2024-2026 Dönem Başkanlığını üstleneceğimiz #COP16 vesilesiyle değerli mevkidaşlarımı ve üye ülke temsilcilerini ülkemize davet ettik.” ifadesine yer verdi.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu