Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bakan Kacır: Bazı Alanlarda Dünyada Bir Numarayız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin yıllık ihracat rakamlarında sanayicinin büyük payı olduğunu söyledi.
Bakan Kacır: Bazı Alanlarda Dünyada Bir Numarayız
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sanayi ve Teknoloji Zirvesi’nde (MUST) açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, MÜSİAD’ın, Türkiye’nin kalkınma yolculuğunu milli değerlerle bütünleştiren ve Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı veren en önemli paydaşların başında geldiğini söyledi.

Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi denildiğinde herkesin aklına öncelikle savunma sanayisinin geldiğini belirterek, “Savunma sanayisi bu alandaki yolculuğumuzun lokomotifi oldu. 20 yıl öncesinde ücretini ödediği savunma sistemlerini başkalarından alamayan bir ülke iken bugün başarı hikayelerine imza atan bir ülke olabildik.” diye konuştu.

İhracatın lokomotifinin imalat sanayisi olduğunu belirten Kacır, “Bugün Türkiye yıllık 255 milyar dolar ihracat yapıyorsa bunu üreticilerimize, sanayicilerimize borçluyuz. Bazı alanlarda dünyada bir numarayız, bunların başında insansız hava araçları geliyor. Aynı zamanda güneş paneli, ticari araç, beyaz eşya, düz cam, çimento üretiminde Avrupa birincisiyiz.” açıklamasında bulundu.

Kacır, 20 yıl önce 248 milyon dolar olan savunma sanayi ihracatının, geçen yıl 4,4 milyar dolara ulaştığını sözlerine ekledi. Dünyada muazzam bir istihdam sorunu olduğunu ve gelişmiş ülkelerin çalıştıracak vatandaş bulamadığını aktaran Kacır, Türkiye’nin en büyük avantajının genç ve dinamik nüfusu olduğunu söyledi.

Bütün sektörlerde ve endüstrilerde büyük bir değişimin geldiğini ve Türkiye’nin mutlaka bu değişimin öncülerinden biri olması gerektiğinin altını çizen Kacır, bakanlık olarak uyguladıkları 12 temel politikadan bahsetti.

Bugüne kadar destek kararı verdikleri 176 projenin hayata geçmesiyle yılda 7 milyar doların üzerinde dış ticaret açığının kapatılmış olacağını ifade etti. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.