Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bakan Kacır Açıkladı: Dünya Bankası’ndan Deprem Bölgesine Kredi Desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dünya Bankası tarafından deprem bölgesine 450 milyon dolarlık finansman desteği sağlanacağını açıkladı.
Bakan Kacır Açıkladı: Dünya Bankası’ndan Deprem Bölgesine Kredi Desteği
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dünya Bankası ile hayata geçirilen proje kapsamında, deprem bölgesinde hasar gören ve gelir kaybına uğrayan işletmelere katkı sağlamak amacıyla 450 milyon dolarlık finansmanın sanayicinin hizmetine sunacaklarını söyledi.

Kacır, deprem bölgesine yapacakları yatırımların, üzerinde en yoğun çalıştıkları alanların başında geldiğini söyledi. Bakan Kacır, deprem bölgesindeki bazı şehirlerin Türk sanayisi için de çok önemli olduğunu belirterek, şehir özelinde bakıldığında da son 10 yılda gerçekleşen yatırımlarla sanayinin payının çok arttığını kaydetti.

Yeni sanayi alanlarının kurulumunu da hızlandırdıklarını aktaran Kacır, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya’da yeni sanayi siteleri oluşturduklarını, ihalelerini gerçekleştirdiklerini ve inşalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Az, orta ve ağır hasarlı işletmeler için finansmanı farklı kademelerde devreye alacaklarını dile getiren Kacır, “Ağır hasarlılar için 500 bin liraya kadar destek sağlıyoruz. Destekler 120 bin lira ile başlayacak, hasar durumuna göre artacak. 1 ay içerisinde devreye almayı hedefliyoruz. Sıfır faizli, ilk 2 yılı geri ödemesiz, sonra 12 ayda ödemesi tamamlanacak şekilde sağlanacak.” diye konuştu.

Bu kaynağı çok yaygın kullanmak istediklerini, devamının geleceğini ve bölgedeki KOBİ’lere de destek sağlanacağını sözlerine ekledi.

Kacır, deprem bölgesine finansmanı KOSGEB’in yürüteceğini, daha dezavantajlı grupları desteklemek amacıyla, toplam geri ödenebilir finansman fonlarının yüzde 10’unun kadınların sahip olduğu veya yönettiği KOBİ’lere ayrılacağını aktardı. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.