Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Avrupa Merkez Bankası’ndan Bitcoin ve DeFi için Düzenleme Çağrısı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, kripto paraların düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.
Avrupa Merkez Bankası’ndan Bitcoin ve DeFi için Düzenleme Çağrısı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Kripto paralara olan ilgi ve kullanım alanı artarken, ülkelerin düzenleyicileri de bu sektöre odaklanıyor. Son günlerde merkeziyetsiz kripto platformlarında yaşanan olumsuzluklar yeni düzenlemelerin geleceğinin habercisi olabilir.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Celsius platformunun tüm para çekme işlemlerini askıya almasından bir hafta sonra, uygulamanın daha fazla denetlenmesini açıkça talep eden ilk kişi oldu.

Lagarde: Yeni Bir Düzenleme Gerekli

Lagarde, sektördeki mevcut ilerlemelerin gerçekleştiği hızlı tempo nedeniyle olası bir ikinci takip çerçevesinin zaten gerekli olduğunu belirtti. 2024 yılına kadar AB genelinde yürürlüğe girmesi planlanan Kripto Varlıklardaki Piyasalar (MiCA) yasasına atıfta bulunuyordu.

Sektörün çok hızlı bir tempo ile büyüdüğünü kaydeden Lagarde, mevcut düzenlemelerin üzerine ikinci bir takip çerçevesi oluşturulması gerektiğini belirtti. AB genelinde 2024 yılına kadar Kripto Varlıklardaki Piyasalar (MiCA) yasasının yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Lagarde kripto üzerindeki keşfedilmemiş yeniliklerin tüketicilerin riske attığını belirterek, “Burada düzenleme eksikliği dolandırıcılığı, gayri meşru iddiaları, spekülasyonları ve cezai işlemleri kapsıyor.” açıklamasında bulundu.

GCM Yatırım Banner

DeFi ve Bitcoin Düzenleme Kapsamına Girebilir

Avrupa Merkez Bankası Başkanı ayrıca merkeziyetsiz finansın (DeFi) ikinci bir düzenleyici çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor. Bu olursa en değerli kripto para birimi Bitcoin de gelecekte bu düzenleme kapsamına girebilir.

Lagarde kripto paralara soğuk yaklaşımı ile biliniyor. Geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamasında, kripto paraların değersiz olduğunu ve hiçbir şeye dayanmadığını söylemişti.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.