Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ATO Başkanı’ndan Faiz Sitemi: Bankalar Bu Yüzden Kredi Vermiyor

Merkez Bankası’ndan beklenen faiz hamlesi iş dünyasında yankı uyandırdı. ATO Başkanı, faiz artırımı beklentisi yüzünden bankaların kredi musluklarını açmadığını savundu.
ATO Başkanı’ndan Faiz Sitemi: Bankalar Bu Yüzden Kredi Vermiyor
HABER GİRİŞ

Ekonomi yönetiminde kadroların yenilenmesinin ardından iş dünyasının iktidardan bekledikleri her geçen gün sıralanmaya devam ediyor. Seçime gidilirken beklentinin aksine kapatılan kredi musluklarının tekrar açılması için çağrılar ise sürüyor.

Darboğaza giren kredilere ilişkin çağrıda bulunan Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, özel bankaları işaret etti.

Paylaştığı yazılı açıklamada, mevduat toplamaya dair tüm bankaların hevesli olduğunu söyleyen ATO Başkanı, kredi verme konusunda özel bankaların kamu bankalarının da gerisinde kaldığını savundu.

Kaynak ihtiyacı artan ATO üyelerine atıf yaparak, özel bankalara yapılan başvurularda olumlu sonuç alınamadığının altını çizdi.

Baran, “Bankalar, Merkez Bankası’nın faiz artıracağı öngörüsüyle kredi musluklarını kapatarak bekleme sürecine geçti. Özel bankalar kredi musluklarını ne zaman açacak? Reel sektörün kaybedecek zamanı yok” diye çıkışta bulundu.

GCM Yatırım Banner

Güneş Açarken Şemsiyeye İhtiyacımız Yok

Bankalara sitemini dile getiren ATO Başkanı, iş dünyasının zorlandığı nakit akışında bir engelin de kredi çıkmazı olduğunun altını çizerek şöyle ifade kullandı:

“Bankacılık sistemi ve reel sektör bir bütündür. Bu bütünlüğü ve reel sektörün kaynak ihtiyacının ülke ekonomisinin performansını etkileyeceği gerçeğini unutmadan, kredileri işler hale getirmek gerektiği kanaatindeyiz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bankalara bir kez daha seslenmek istiyorum, güneş açarken değil yağmur yağarken şemsiyeye ihtiyacımız var.”

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.