Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ASO Başkanı Sanayicilerin Personel İhtiyacını Karşılama Sözü Verdi

Deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak için kolları sıvayan ASO Başkanı, sanayicilerin personel ihtiyacını karşılamak için harekete geçtiklerini açıkladı.
ASO Başkanı Sanayicilerin Personel İhtiyacını Karşılama Sözü Verdi
HABER GİRİŞ

Yaklaşık 14 milyon kişinin bulunduğu deprem bölgesinde oluşan yıkım, sanayi alanını da vurdu. Toplam 11 şehri ayağa kaldırmak için iktidar ile birlikte çok sayıda ilin sanayi odası harekete geçti. Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, afet bölgesindeki sanayicilerin personel ihtiyacını karşılama sözü verdi.

Şubat ayı meclis toplantısında konuşan Ardıç, “Depremin ekonomik etkilerini de olumsuz şekilde yaşayacağız” mesajı verdi.

Deprem sonrası üçüncü haftaya girilmişken vatandaşların çözülemeyen barınma sorunu ve devam eden sarsıntılar yüzünden bölgede ciddi bir insan kaybının yaşanacağına dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Afet bölgesindeki sanayicilerimizin üretime devam edebilmesi ülkemiz açısından çok önemli. Birçok firma işgücü yetersizliğinden ya fabrikasını kapattı ya da çok düşük kapasite ile üretim yapmaya devam ediyor. Bu itibarla bölgenin barınma sorunu ivedi bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Hükümetimiz tarafından bölgenin iş gücü ihtiyacının karşılanması için destek mekanizmaları devreye sokulmalıdır. Bu minvalde Ankaralı sanayiciler olarak geçici tersine göç adını verdiğimiz bir kampanya başlatıp, deprem bölgesindeki sanayicilerimizin eleman ihtiyacını geçici süre ile karşılamayı düşünüyoruz.”

Üretimde Düşüş ve Enflasyonla Birlikte Durgunluk Bekleniyor

Deprem bölgesinde makro dengelerde çarpıcı etkiler olacağına dikkat çeken ASO Başkanı, “Bu tür negatif arz yönlü şokların en önemli sonuçları, ilk etapta üretimde düşüş ve enflasyonla birlikte yaşanan durgunluktur” dedi.

GCM Yatırım Banner

Geniş alana yayılan yıkımın sosyolojik olduğu kadar ekonomik sonuçlarının da olacağını belirterek, büyüme beklentilerinin de aşağı çekilebileceğine işaret eden Ardıç şöyle açıklama yaptı:

“Bölge, ihracatımızın yüzde 8,5 kadarını gerçekleştiriyor. Tarımsal katma değerin yüzde 14,5 kadarı bu bölgeden geliyor. İmalat sanayi üretiminin yüzde 11,3 değerini gerçekleştiren bölge ağırlıklı olarak tekstil ve metal sektörleri ile öne çıkıyor. Yapılan ilk projeksiyonlar, depremin ülkemizin toplam gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 2’sine varabilecek bir kayba yol açtığına işaret ediyor.” (AA)

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.