ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (ASCE GYO), Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan 2 mağaza ve 20 ofisi KDV dahil 559,1 milyon TL bedelle satın almak için karar aldı.
kolayca yatırım yapın
ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, gayrimenkul portföyünü genişletmek amacıyla yeni bir satın alma gerçekleştirdi. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Büyükesat Mahallesi’nde bulunan toplam 22 bağımsız bölümü satın alma kararı aldığını duyurdu.
9 Ekim 2026 tarihli yönetim kurulu kararı kapsamında, ASCE Teknik Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. mülkiyetindeki 2 mağaza ve 20 ofis için KDV dahil 559 milyon 128 bin TL ödenmesi kararlaştırıldı. Satın almanın taksitli olarak gerçekleştirileceği ve işlemin aynı gün tamamlandığı bildirildi.
Satın almaya konu taşınmazların toplam alanı 3.056,92 metrekare olarak açıklanırken, bedelin belirlenmesinde değerleme raporları esas alındı. Şirket, taşınmazların değerlemesinde iki ayrı kuruluş tarafından hazırlanan raporlardaki tutarlardan düşük olanının dikkate alındığını belirtti.
İşlemin ASCE GYO’nun faaliyetlerine etkisinin olumlu olmasının beklendiği ifade edildi.