
ABD Başkanı Donald Trump, Japon Nippon Steel’in U.S. Steel’i 14,9 milyar dolara satın alma teklifini Cuma günü onayladı. ABD hükümetiyle ulusal güvenlik anlaşması imzalamaları koşuluyla birleşmelerini tamamlamalarına izin veren bir yürütme emri çıkardı.
U.S. Steel, bugün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı bildirimde şirketin Nippon Steel North America’nın tamamen sahip olduğu bir yan kuruluş olacağını doğruladı.
“İşlemin tamamlanması için gereken tüm düzenleyici onaylar alındı. İşlem, olağan kapanış koşullarının karşılanmasına tabidir ve derhal tamamlanması beklenmektedir.” ifadelerini kullandı.
Hisseler, bugün açılış öncesinde yüzde 5 yükseldi.
U.S. Steel, anlaşmanın ABD hükümeti için bir “altın hisse” içerdiğini belirtirken, bu hissenin hükümete ne tür yetkiler vereceği konusunda ayrıntı paylaşmadı. Trump ise Perşembe günü yaptığı açıklamada bu altın hissenin ABD Başkanı’na “tam kontrol” sağladığını söyledi.