Altın fiyatlarında Şubat ayında görülen sert düşüşler ons altını 4503 dolara kadar çekti. Devam eden süreçte toparlanmayı başaran ancak dalgalı hareketlerini sürdüren altın, 6 Şubat saat 17.03’te yüzde 2,4 artışla 4927 dolardan işlem görüyor. Ons altın 29 Ocak’ta 5598 dolar ile zirveye ulaşmıştı.
IKON Menkul, paylaştığı değerlendirmede altının yükselen kanal içinde fiyatlamanın dalgalı ve sindirim ağırlıklı ilerlediğini kaydetti.
Rapora göre ons altın 4920 – 4860 bandının üzerinde kaldığı sürece mevcut geri çekilmeler sağlıklı bir düzeltme olarak değerlendirilecek ve yukarı yönlü trend korunacak. Olası toparlanmalarda 5090 – 5180 bölgesi ilk direnç alanı olarak izlenecek.
Aşağı yönde ise 4680 dolar bölgesi kritik eşik olarak öne çıkıyor. Bu seviyenin altına sarkılması yükselen kanalın alt bandına doğru daha derin ve zaman yayılan bir düzeltmeyi gündeme getirebilir. Bu senaryoda 4540 – 4380 bandı destek olarak takip edilecek.
Analistler, RSI’ın 50 seviye üzerinde kalmasının trendin henüz bozulmadığını, ancak momentumun zayıfladığını gösterdiğini ifade etti. Genel görünüme bakıldığında 5400 dolar üzerinde kalıcılık sağlanmadıkça yukarı yönlü hareketlerin sınırlı kalabileceği vurgulanıyor.
kolayca yatırım yapın