Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Altın Mart’tan bu yana en düşük seviyeyi gördü

Altın fiyatları ABD ve İran’dan gelen açıklamaların etkisiyle sert düştü. İşte detaylar;
Altın Mart’tan bu yana en düşük seviyeyi gördü
HABER GİRİŞ

Yıla güçlü başlayan ancak Orta Doğu’daki gelişmelerin etkisiyle kazançların büyük bölümünü geri alan altın, 9 Haziran’da 23 Mart’tan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Ons altın yüzde 1,4 düşüşle 4269 dolara, gram altın ise yüzde 1,4 düşüşle 6331 TL’ye geriledi.

Sizce Gram Altın Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

ABD ve İran arasında oldukça dalgalı hareket eden diplomatik ilişkiler, değerli metallerde sert hareketlere neden oldu. Geçtiğimiz günlerde taraflardan ılımlı açıklamalar gelse de bugün ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD’ye ait bir helikopterin İran tarafından düşürüldüğünü açıklaması gerginliği yeniden artırdı. Trump söz konusu saldırıyı yanıtsız bırakmayacaklarını ifade etti.

Diğer taraftan İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, bölgede konuşlanan yabancı askeri unsurların çeşitli risklerle karşı karşıya bulunduğunu ve tehlike altında olduğunu paylaştı.

Orta Doğu’da artan tansiyon petrol fiyatlarının önemli seviyede artmasına neden oldu. Artan enerji fiyatları ülkelerde enflasyon endişelerini artırıyor. Bu durum majör merkez bankalarının faiz indirimi seçeneklerini rafa kaldırmasına ortam hazırlıyor. Hatta artan riskler karşısında FED dahil bazı merkez bankalarının faiz artırımı yapabileceği öne sürülüyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/1Ç Kar/Zarar 21.61%-78.39%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.