Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Altın Madencileri Derneği: Üretim Artarsa Dışa Bağımlılık Azalır

Altında kota uygulaması hakkında konuşan Altın Madencileri Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, ithalatın önüne geçmenin yetmeyeceğini üretimin artması gerektiğini söyledi.
Altın Madencileri Derneği: Üretim Artarsa Dışa Bağımlılık Azalır
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Hazine ve Maliye Bakanlığı birkaç gün önce altın ithalatının cari açık üzerindeki olumsuz etkilerini düşürmek adına kota düzenlemesine yönelik çalışmaları başlattı. Çalışmaların sonrasında altın, pırlantalı altın ve kıymetli metallerle kaplanarak elde edilen ürünlere yüzde 20 oranında ek mali yükümlülük getirildi. Bakanlığın bu hamlesine yönelik Altın Madencileri Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz’dan değerlendirme geldi.

Başkan Yılmaz, ülke olarak altın ithalatının önüne geçmek için sadece kısıtlamanın yetmeyeceğini üretimin artması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de altın üreticilerinin ülkenin ihtiyacını karşılayacak ileri teknolojiye, bilgi, birikim ve insan kaynağına sahip olduğunu aktardı.

Altın üretimi arttığında hem dışa bağımlılığın azalacağını hem de ciddi döviz tasarrufu sağlanacağını söyledi.

“Ödenen Milyarlarca Dolar Ülkeye Yatırım Olarak Geri Dönebilir”

Yılmaz, “İthalatın azalması üretim ve ihracat için gerekli ham maddenin kısıtlanması, arzın talebi karşılayamaması, altın fiyatlarını yurt dışına göre daha pahalı hale getirecektir.” açıklamasında bulundu.

GCM Yatırım Banner

Türkiye’nin yılda 40 ton altın üreterek 2,5 milyar dolarlık döviz tasarrufu sağladığını belirten Yılmaz, altın madenciliğinde sahip olunan avantajları iyi değerlendirerek ödenen on milyarlarca doların ülkeye yatırım olarak geri dönebileceğini söyledi. Altın madenciliğinin teşvik edilmesi durumunda altın üretiminin önce yılda 50 tona daha sonra da 100 tona çıkabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın