Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Almanya’dan AB Bütçesine Rekor Düzeyde Katkı

Almanya'nın Avrupa Birliği'nin bütçesine geçen yıl ne kadar katkı yaptığı duyuruldu. Açıklanan rakam dikkat çekti. Detaylar haberde..
Almanya’dan AB Bütçesine Rekor Düzeyde Katkı
HABER GİRİŞ

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle enerji kriziyle mücadele eden Almanya’nın, Avrupa Birliği’nin (AB) bütçesine geçen yıl ne kadar katkı sağladığı açıklandı.

Alman haber ajansı DP tarafından paylaşılan bilgilere göre Almanya, AB’nin 2021 yılı bütçesine 25,1 milyar euro ile en çok katkıda bulunan ülke oldu. Böylece net katkısının rekor düzeye ulaştığı ifade edildi.

Almanya’nın 2020’de net katkısının yaklaşık 19,4 milyar euro olduğu bilgisi paylaşıldı.

İlk sırada yer alan Almanya’dan sonra 12,4 milyar euro ile Fransa geldi. Üçüncü sırada 3,2 milyar euro ile İtalya yer aldı.

Bunun yanında AB’nin bütçe ödeneğinden en büyük net alıcı 11,8 milyar euro ile Polonya oldu. Sonraki sırada 4,5 milyar euro ile Yunanistan, 4,1 milyar euro ile Macaristan geldi.

GCM Yatırım Banner

Almanya, 20220 yılında AB’den ayrılan İngiltere’nin neden olduğu kaybı telafi etmek için AB bütçesine olan katkısını artırma kararı almıştı.

Bu gelişmelerin öncesinde dünya genelinde etkili olan ekonomik kriz ile ilgili Almanya Başbakanı Olaf Scholz’dan açıklama gelmişti. Bu krizin nedenini Rusya-Ukrayna savaşı olarak belirtmeyip Asya ülkeleri olduğunu kaydetmişti.

Yüksek enflasyonun olduğu Almanya’da yakın bir zamanda bu durumun 2024’te  de devam edeceği ifade edildi. Ekonomistler konseyi başkanı Monika Schnitzer, karamsar bir yorumda bulunarak enflasyonun iki yıl daha yüksek kalabileceğini söyledi.

Kaynak: AA

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.