Azalan nüfusu yüzünden Şubat ayında 788 binlik işçi açığı kaydeden Berlin’de 2030 yılında rakamın 7 milyona ulaşması beklenirken Almanya, tıp ve mühendislik alanları başta olmak üzere çoğu sektörde personel ihtiyacını karşılamak için gözünü Türkiye’ye çevirdi.
Yıllık ortalama geliriyle cazip fırsatlar sunan Almanya’da senelik brüt gelir yaklaşık 1 milyon TL’ye karşılık gelen 50 bin euroya çıkıyor. Türkiye’de yüksek enflasyon ortamında geliri eriyen vatandaşlar için cazibe merkezi olan Almanya’da çalışma için bir yıllık vize verilecek.
Bir yılın sonunda personelin durumuna göre süre önce uzatılacak sonrasında süresiz olarak ülkede kalma imkanı tanınacak.
Sözcü’nün haberine göre pandemiden bu yana ciddi bir açık yaşanan sağlık sektörü için Almanya yabancı sağlık personeli alımına devam ediyor.
Doktor, hemşire ve diğer sağlık personelinin yanı sıra sağlık alanında araştırma yapmak isteyenlere de kapı açıldı.
Kalifiye eleman açığında bir diğer alan mühendislikte oldu. Sanayi-kontrol mühendisliği, makine ve elektrik mühendisliğinde alımlar yüksek seviyede kayda geçti.
Yazılım alanında da talep yoğun oldu. Bilgisayar programcıları, yazılımcılar ve sektör uzmanları rağbet görenler arasında yer aldı.
İşletmecilerden Tesisatçılara Kadar Geniş Bir Skalada Alım Yapılacak
Yeni yeni ilgi görmeye başlayan ekonomistler, işletmeciler de ihtiyaç duyulan meslek gruplarına eklendi.
Teknik personel ihtiyacı yıllardır süren Almanya, demirci ustası, kaynakçı, su tesisatçısı, kaloriferci için de personel talebinde bulunuyor.
Nakliye ve lojistik sektöründe ciddi boyuttaki işçi açığının kapanması için alım yapılacak. Medya alanında da alımlar sürüyor.
Ayıca havacılık sektöründe uzman kadro ihtiyacı için talep yoğun oldu. Hizmet sektöründeki personel ihtiyacında garsonlar öne çıkıyor.