Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Alman İmalat Ekonomisi 9 Aydır Daralma Bölgesinde

Avrupa’nın lokomotif ekonomisi, nihai imalat PMI verilerini açıkladı. Kritik sektör, Mart’ta daralma bölgesinde kaldı.
Alman İmalat Ekonomisi 9 Aydır Daralma Bölgesinde
HABER GİRİŞ

Avrupa’nın beklenen verilerinden Almanya İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) açıklandı. Ön tahminlerde Mart ayında 44,4 olarak belirtilen İmalat PMI, nihai okumaya göre 44,7’ye hafifçe yukarı revize edildi.

Şubat ayındaki 46,3’ten gerileyen PMI, büyümeyi daralmadan ayıran 50 eşiğinin altında seyrini sürdürdü. Aynı zamanda okuma, fabrika faaliyetlerinde ardışık dokuz aydır düşüşü işaretlerken pandeminin zirvesinde 2020 yılının Mayıs ayından bu yana en derin daralma oldu.

S&P Global Market Intelligence Ekonomi Direktör Yardımcısı Phil Smith, 44,7’lik gösterge PMI’nın Mart ayında imalat sektöründe derinleşen bir gerilemeye işaret ettiğini söyledi.

Almanya İmalat PMI Mart
Kaynak: S&P Global

Tedarikçi teslimat süreleri alt endeksinden büyük ölçüde etkilenen okuma, üretim seviyelerinde hafif de olsa ardışık ikinci artışı gizledi.

Öte yandan Smith, düşen girdi maliyetleri bir başka artı nokta olarak gösterdi.

GCM Yatırım Banner

Düşük boru hattı fiyat baskıları ile enflasyon için memnuniyet verici bir gelişme olmasına rağmen bunun büyük ölçüde azalan talep göstergesi olduğunu ekledi.

“Girdi maliyetlerinin Mayıs 2020’den bu yana en hızlı şekilde ikinci ayda düşmesiyle imalat sektöründe dezenflasyonist güçlerin hakim olduğuna dair açık işaretler var” dedi.

Ancak üreticiler arasında önümüzdeki yıla yönelik güvenin gelecekteki talebe yönelik süregelen endişeler nedeniyle Mart’ta genel olarak baskı altında kaldığını bildirdi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.